Wydarzenia archiwalne
- 25 Październik | 17:00 - 19:00
- Degustacja włoskich alkoholi
- 130 zł/os
- Dla gości spoza hotelu konieczna wcześniejsza rezerwacja
- +48 75 78 40 500
Zupy
- Krem z pomidora San Marcano
- Minestrone – klasyczna włoska zupa warzywna z fasolą i makaronem
Dania Główne
- Spezzatino di Manzo wołowina duszona w winie
- Mule w sosie winno-maślanym
- Ravioli ze szpinakiem i mascarpone
- Merluzzo alla Mediterranea (dorsz w sosie pomidorowym)
- Polędwiczka alla saltimbocca
- Caponata – sycylijska potrawka z bakłażana, selera naciowego, oliwek i pomidorów
Zimne
- Vitello tonnato z szynki wieprzowej – cienko krojona wieprzowina z kremowym sosem tuńczykowo-kaparowym
- Sałatka z gruszką, orzechami i serem lazur
- Selekcja pomidorów z burratą
- Melon zawinięty w szynkę parmeńską
- Deska serów
- Bruschetta z pomidorami i pesto z rukoli i migdałów
Deser
- Tiramisu
- Panna cotta z owocami sezonowymi
- 18 Października | 17:00 – 19:00
- Trunki i napoje z epoki PRL
- 130 zł/os
- Dla gości spoza hotelu konieczna wcześniejsza rezerwacja
- +48 75 78 40 500
Zupy
- Żurek na zakwasie z białą kiełbasą i jajkiem
- Flaki wołowe
Dania Główne
- Kotlet schabowy z kostką panierowany na smalcu – klasyka PRL z kapustą zasmażaną
- Zrazy wołowe zawijane z ogórkiem i boczkiem w sosie własnym
- Befsztyk z cebulą
- Pstrąg w ziołach i maśle koperkowym pieczony, z talarkami ziemniaczanymi
- Pierogi ruskie z cebulką i kwaśną śmietaną ręcznie lepione, podsmażane na maśle klarowanym
Dodatki
- Ziemniaki z koperkiem i masłem
- Kluski śląskie z sosem pieczeniowym
Przekąski bufetowe
- Ziemniaki z koperkiem i masłem
- Kluski śląskie z sosem pieczeniowym
- Tradycyjny tatar wołowy
- Deska mięs i wędlin rzemieślniczych (boczek pieczony, schab w ziołach, szynka domowa, smalec z cebulką)
- Śledź w oleju z cebulką i zielem angielskim
- Śledź w śmietanie z jabłkiem i cebulką
- Galareta z golonki z octem i warzywami
- Sałatka jarzynowa z majonezem
- Jajka faszerowane pieczarkami i koperkiem
Deser
- Blok czekoladowy z herbatnikami i bakaliami
- WZ – klasyczne ciasto z kremem kakaowym i polewą
- 11 Października | 17:00 – 19:00
- Degustacja włoskich alkoholi
- 130 zł/os
- Dla gości spoza hotelu konieczna wcześniejsza rezerwacja
- +48 75 78 40 500
Zupy
- Gazpacho
- Marmitako (baskijska zupa rybna)
Dania Główne
- Paella de Mariscos (paella z owocami morza)
- Caldo de millo (gulasz z kukurydzy na żeberkach)
- Pollo al chilindrón (kurczak w sosie paprykowym)
- Solomillo al whisky (polędwiczka w sosie whisky)
- Garbanzos con espinacas (duszona ciecierzyca ze szpinakiem)
- Patatas a la brava (pieczone ziemniaki w sosie paprykowym)
- Tortilla de patatas (zapiekanka ziemniaczana)
- Escalivada (grillowane warzywa)
Przystawki & Tapas
- Salpicón de mariscos (sałatka z owoców morza)
- Ensaladilla (sałatka z tuńczykiem)
- Pintxo de Queso de Cabra con Cebolla Caramelizada (grzanki z karmelizowaną cebulą i kozim serem)
- Pintxo de mar y montaña (baskijska przystawka z krewetką i szynką serrano)
- Pan con tomates (katalońska bruschetta z pomidorami)
- Deska hiszpańskich wędlin
- Deska hiszpańskich serów
Deser
- Churros con chocolate („pączki” z gorącą czekoladą)
- Tarta de Philadelphia (sernik z musem owocowym)
- 04 Październik | 17:00 – 19:00
- Degustacja włoskich alkoholi
- 130 zł/os
- Dla gości spoza hotelu konieczna wcześniejsza rezerwacja
- +48 75 78 40 500
Zupy
- Krem z pomidora san marcano
- Zupa rybna z owocami morza
Dania Główne
- Pulpeciki w sosie pomidorowym
- Mule w sosie winno-maślanym
- Ravioli ze szpinakiem i mascarpone
- Dorada pieczona w migdałach
- Szparagi
- Gnocchi z karczochem i oliwkami
- Makaron z sosem arrabiata
- Pizza serwowana do stolika
Dodatki zimne
- Sałatka z gruszką i orzechami
- Sałatka sycylijska
- Sałatka Frutti di mare
- Selekcja pomidorów z burattą
- Melon zawinięty w szynkę parmeńską
- Deska serów
- Bruschetta z pomidorami i pesto z ruccoli i migdałów
Deser
- Tiramisu
- Cannoli z kremem z ricotty i pistacji
- 27 Września | 17:00 - 19:00
- Degustacja napitków rodem z ula
- 130 zł/os
- Dla gości spoza hotelu konieczna wcześniejsza rezerwacja
- +48 75 78 40 500
Zupy
- Kyseło (Izerski Żur Z Grzybami)
- Karkonoski Oukrop (Krem z czosnku)
Dania Główne
- Pstrąg z pieca
- Gołąbki krużewnickie z kaszą gryczaną, boczkiem i pietruszką zieloną z sosem grzybowym
- Gulasz z dzika
- Pierogi czerniawskie
- Pierogi z kaczką na modrej kapuście
- Młody ziemniak po łużycku
- Kluski karkonoskie
Przekąski
- Wędzony pstrąg izerski na placuszku ziemniaczanym z twarożkiem i koprem
- Sery regionalne
- Swojskie wędliny własnego wyrobu
- Regionalne pieczywo i miody
Deser
- Naleśniki omletowe z jagodami
- Szarlotka izerska
- 13 Września | 17:00 – 19:00
- Degustacja włoskich alkoholi
- 130 zł/os
- Dla gości spoza hotelu konieczna wcześniejsza rezerwacja
- +48 75 78 40 500
Zupy
- Krem z pomidora san marcano
- Zupa rybna z owocami morza
Dania Główne
- Pulpeciki w sosie pomidorowym
- Mule w sosie winno-maślanym
- Ravioli ze szpinakiem i mascarpone
- Dorada pieczona w migdałach
- Szparagi
- Makaron z sosem arrabiata
- Pizza serwowana do stolika
Dodatki zimne
- Sałatka z gruszką i orzechami
- Sałatka sycylijska
- Sałatka Frutti di mare
- Selekcja pomidorów z burattą
- Melon zawinięty w szynkę parmeńską
- Deska serów
- Bruschetta z pomidorami i pesto z ruccoli i migdałów
Deser
- Tiramisu
- Jogurt grecki z miodem tymiankowym, ouzo i owocami
- 6 Września | 17:00 – 19:00
- Greckie smaki również w kieliszkach
- 130 zł/os
- Dla gości spoza hotelu konieczna wcześniejsza rezerwacja
- +48 75 78 40 500
Zupy
- Kotosoupa Avgolemono (zupa cytrynowa z kurczakiem i ryżem)
- Fasolada (zupa z białej fasoli, pomidorów i oliwy) (wege)
Dania Główne
- Moussaka (zapiekanka z bakłażana, mięsa mielonego i beszamelu)
- Souvlaki z wieprzowiny (grillowane szaszłyki z oregano i czosnkiem)
- Kleftiko (jagnięcina pieczona z ziemniakami, czosnkiem i winem)
- Krewetki saganaki (w sosie pomidorowym, ouzo i fetą)
- Gemista (pieczone papryki i pomidory faszerowane ryżem, ziołami i orzechami) (wege)
Dodatki ciepłe
- Ziemniaki pieczone z oregano i oliwą
- Ryż cytrynowy z koperkiem
- Duszone warzywa w stylu greckim
Przystawki
- Tzatziki – jogurt, ogórek, czosnek, oliwa
- Taramosalata – pasta z ikry i chleba
- Dolmades – liście winogron faszerowane ryżem
- Feta z oliwą i oregano
- Spanakopita – placek filo ze szpinakiem i fetą
- Pomidory z oliwkami i czerwoną cebulą
- Bakłażan pieczony z tahini i granatem
Deser
- Baklava z orzechami i miodem
- Jogurt grecki z miodem tymiankowym, ouzo i owocami
- 30 Sierpnia | 17:00 – 19:00
- Degustacja włoskich alkoholi
- 130 zł/os
- Dla gości spoza hotelu konieczna wcześniejsza rezerwacja
- +48 75 78 40 500
Zupy
- Krem z pomidora san marzano
- Zupa rybna z owocami morza
Dania Główne
- Pulpeciki w sosie pomidorowym
- Mule w sosie winno-maślanym
- Ravioli ze szpinakiem i mascarpone
- Dorada pieczona w migdałach
- Szparagi
- Gnocchi z karczochami i oliwkami
- Makaron z sosem arrabiata
- Pizza serwowana do stolika
Zimne
- Sałatka z gruszką i orzechami
- Sałatka sycylijska
- Sałatka Frutti di mare
- Selekcja pomidorów z burattą
- Melon zawinięty w szynkę parmeńską
- Deska serów
- Bruschetta z pomidorami i pesto z ruccoli i migdałów
Deser
- Tiramisu
- Cannoli z kremem z ricotty i pistacji
- 23 Sierpnia | 17:00 – 19:00
- Degustacja napitków rodem z ula
- 130 zł/os
- Dla gości spoza hotelu konieczna wcześniejsza rezerwacja
- +48 75 78 40 500
Zupy
- Kyseło (Izerski Żur z Grzybami)
- Karkonoski Oukrop (Krem z czosnku)
Dania Główne
- Pstrąg z pieca
- Gołąbki krużewnickie z kaszą gryczaną, boczkiem i pietruszką zieloną z sosem grzybowym
- Gulasz z dzika
- Pierogi czerniawskie
- Pierogi z kaczką na modrej kapuście
- Młody ziemniak po łużycku
- Kluski karkonoskie
Przekąski
- Wędzony pstrąg izerski na placuszku ziemniaczanym z twarożkiem i koprem
- Sery regionalne
- Swojskie wędliny własnego wyrobu
- Regionalne pieczywo i miody
Deser
- Naleśniki omletowe z jagodami
- Szarlotka izerska
- 16 Sierpnia | 17:00 – 19:00
- Degustacja hiszpańskich alkoholi
- 130 zł/os
- Dla gości spoza hotelu konieczna wcześniejsza rezerwacja
- +48 75 78 40 500
Zupy
- Gazpacho
- Marmitako (baskijska zupa rybna)
Dania Główne
- Paella de Mariscos (paella z owocami morza)
- Caldo de millo (gulasz z kukurydzy na żeberkach)
- Pollo al chilindrón (kurczak w sosie paprykowym)
- Solomillo al whisky (polędwiczka wieprzowa w sosie whisky)
- Garbanzos con espinacas (duszona ciecierzyca ze szpinakiem)
- Patatas a la brava (pieczone ziemniaki w sosie pomidorowym)
- Tortilla de patatas (zapiekanka ziemniaczana)
- Escalivada (grillowana warzywna sałatka)
Przystawki & Tapas
- Salpicón de mariscos (sałatka z owoców morza)
- Ensaladilla (sałatka z tuńczykiem)
- Pintxo de Queso de Cabra con Cebolla Caramelizada (grzanki z karmelizowaną cebulą i kozim serem)
- Pintxo de mar y montaña (baskijska przystawka z krewetką i szynką serrano)
- Pan con tomates (katalońska bruschetta z pomidorami)
- Deska hiszpańskich wędlin
- Deska hiszpańskich serów
Deser
- Churros con chocolate („pączki” z gorącą czekoladą)
- Tarta de Philadelphia (sernik z musem owocowym)
- 9 Sierpnia | 17:00 – 19:00
- Degustacja francuskich trunków
- 130 zł/os
- Dla gości spoza hotelu konieczna wcześniejsza rezerwacja
- +48 75 78 40 500
Zupy
- Bouillabaisse – klasyczna prowansalska zupa rybna z pomidorami, fenkułem, krewetką, rybą i aioli
- Krem z porów i ziemniaków (Vichyssoise)
Dania Główne
- Boeuf Bourguignon – wołowina duszona w czerwonym winie z boczkiem, pieczarkami i cebulką perłową
- Confit z udka kaczki z tymiankiem i czosnkiem
- Tarta warzywna z kozim serem (wegetariańska)
- Filet z dorsza po prowansalsku z warzywami i kaparami
Dodatki Ciepłe
- Purée z selera z masłem orzechowym i truflą
- Mini gratin z ziemniaka i pora
- Kasza bulgur z warzywami i ziołami prowansalskimi
Zimne Przystawki
- Terrina warzywna z musem z koziego sera
- Rillettes z kaczki z konfiturą z cebuli
- Roladka z bakłażana z musem z koziego sera i orzechami
- Sałatka z pieczonym burakiem, serem feta i dressingiem z musztardy francuskiej
- Carpaccio z pieczonego selera z vinegret z orzechów laskowych
- Mini quiche ze szpinakiem i ricottą
- Pasztet z wątróbek z figami i koniakiem, podany z tostem brioche
Deser
- Tarta cytrynowa z bezą
- Crème brûlée z wanilią bourbon i owocami sezonowymi
- 2 Sierpnia | 17:00 – 19:00
- Degustacja włoskich alkoholi
- 130 zł/os
- Dla gości spoza hotelu konieczna wcześniejsza rezerwacja
- +48 75 78 40 500
Zupy
- Krem z pomidora san marzano
- Zupa rybna z owocami morza
Dania Główne
- Pulpeciki w sosie pomidorowym
- Mule w sosie winno-maślanym
- Ravioli ze szpinakiem i mascarpone
- Dorada pieczona w migdałach
- Szparagi
- Gnocchi z karczochami i oliwkami
- Makaron z sosem arrabiata
- Pizza serwowana do stolika
Zimne
- Sałatka z gruszką i orzechami
- Sałatka sycylijska
- Sałatka Frutti di mare
- Selekcja pomidorów z burattą
- Melon zawinięty w szynkę parmeńską
- Deska serów
- Bruschetta z pomidorami i pesto z ruccoli i migdałów
Deser
- Tiramisu
- Cannoli z kremem z ricotty i pistacji
- 26 Lipca | 17:00 – 19:00
- Degustacja napitków rodem z ula
- 130 zł/os
- Dla gości spoza hotelu konieczna wcześniejsza rezerwacja
- +48 75 78 40 500
Zupy
- Kyseło (Izerski Żur z Grzybami)
- Karkonoski Oukrop (Krem z czosnku)
Dania Główne
- Pstrąg z pieca
- Gołąbki krużewnickie z kaszą gryczaną, boczkiem i pietruszką zieloną z sosem grzybowym
- Gulasz z dzika
- Pierogi czerniawskie
- Pierogi z kaczką na modrej kapuście
- Młody ziemniak po łużycku
- Kluski karkonoskie
Przekąski
- Wędzony pstrąg izerski na placuszku ziemniaczanym z twarożkiem i koprem
- Sery regionalne
- Swojskie wędliny własnego wyrobu
- Regionalne pieczywo i miody
Deser
- Naleśniki omletowe z jagodami
- Szarlotka izerska
- 19 Lipca | 17:00 - 19:00
- Degustacja hiszpańskich alkoholi
- 130 zł/os
- Dla gości spoza hotelu konieczna wcześniejsza rezerwacja
- +48 75 78 40 500
Zupy
- Kotosoupa Avgolemono (zupa cytrynowa z kurczakiem i ryżem)
- Fasolada (zupa z białej fasoli, pomidorów i oliwy – wege)
Dania Główne
- Moussaka (zapiekanka z bakłażana, mięsa mielonego i beszamelu)
- Souvlaki z wieprzowiny (grillowane szaszłyki z oregano i czosnkiem)
- Kleftiko (jagnięcina pieczona z ziemniakami, czosnkiem i winem)
- Krewetki saganaki (w sosie z pomidorów, ouzo i fety)
- Gemista (pieczone papryki i pomidory faszerowane ryżem, ziołami i orzechami – wege)
Dodatki ciepłe
- Ziemniaki pieczone z oregano i oliwą
- Ryż cytrynowy z koperkiem
- Duszone warzywa w stylu greckim
Przystawki
- Tzatziki – jogurt, ogórek, czosnek, oliwa
- Taramosalata – pasta z ikry i chleba
- Dolmades – liście winogron faszerowane ryżem
- Feta z oliwą i oregano
- Spanakopita – pierożki filo ze szpinakiem i fetą
- Pomidory z oliwkami i czerwoną cebulą
- Bakłażan pieczony z tahini i granatem
Deser
- Baklava z orzechami i miodem
- Jogurt grecki z miodem tymiankowym, ouzo i owocami
- 12 Lipca | 17:00 – 19:00
- Degustacja hiszpańskich alkoholi
- 130 zł/os
- Dla gości spoza hotelu konieczna wcześniejsza rezerwacja
- +48 75 78 40 500
Zupy
- Gazpacho
- Marmitako (baskijska zupa rybna)
Dania Główne
- Paella de Mariscos (paella z owocami morza)
- Caldo de millo (gulasz z kukurydzy na żeberkach)
- Pollo al chilindrón (kurczak w sosie paprykowym)
- Solomillo al whisky (polędwiczka w sosie whisky)
- Garbanzos con espinacas (duszona ciecierzyca ze szpinakiem)
- Patatas a la brava (pieczone ziemniaki z sosem paprykowym)
- Tortilla de patatas (hiszpańska ziemniaczana)
- Escalivada (grillowane warzywa)
Przystawki & Tapas
- Salpicón de mariscos (sałatka z owoców morza)
- Ensaladilla (sałatka z tuńczykiem)
- Pintxo de Queso de Cabra con Cebolla Caramelizada (grzanki z karmelizowaną cebulą i kozim serem)
- Pintxo de mar y montaña (baskijska przystawka z krewetką i szynką serrano)
- Pan con tomatas (katalońska bruschetta z pomidorami)
- Deska hiszpańskich wędlin
- Deska hiszpańskich serów
Deser
- Churros con chocolate („pączki” z gorącą czekoladą)
- Tarta de Philadelphia (sernik z musem owocowym)
- 5 Lipca | 17:00 – 20:00
- Degustacja włoskich alkoholi
- 130 zł/os
- Dla gości spoza hotelu konieczna wcześniejsza rezerwacja
- +48 75 78 40 500
Zupy
- Krem z pomidora san marcano
- Zupa rybna z owocami morza
Dania Główne
- Pulpeciki w sosie pomidorowym
- Mule w sosie winno-maślanym
- Ravioli ze szpinakiem i mascarpone
- Dorada pieczona w migdałach
- Szparagi
- Gnocchi z karczochem i oliwkami
- Makaron z sosem arrabiata
- Pizza serwowana do stolika
Zimne
- Sałatka z gruszką i orzechami
- Sałatka sycylijska
- Sałatka Frutti di mare
- Selekcja pomidorów z burratą
- Melon zawinięty w szynkę parmeńską
- Deska serów
- Bruschetta z pomidorami i pesto z ruccoli i migdałów
Deser
- Tiramisu
- Cannoli z kremem z ricotty i pistacji
7-8 marca 2025 - Weekend kobiet
- Zapraszamy na wyjątkowe świętowanie Dnia Kobiet w kameralnej atmosferze, przy wykwintnym menu i muzyce na żywo. Świętujemy przez cały weekend – w piątek i sobotę.
- Zarezerwuj stolik i spędź niezapomniany wieczór w wyjątkowym towarzystwie.
- Rezerwacje: +48 880 753 159
14 luty 2025 - Kolacja Walentynkowa
- Cena: 320,00 zł / para
- Godzina: 1800
- Konieczna wcześniejsza rezerwacja 880 753 159
Menu I
- Tatarowe Trio – wołowina, burak, krewetka
- Zupa Tom Kha Gai
- Kaczka sous-vide z porzeczkowym demiglace, jabłkiem estragonowym w towarzystwie smażonego ziemniaka z gorgonzolą
- Cannoli z ricottą i karmelizowanymi owocami
Menu II
- Łosoś wędzony na sałatce wakame z marynowanym imbirem
- Krem z pieczonej papryki z burattą
- Comber jagnięcy z sosem pieprzowym w towarzystwie arancini z kurkami
- Fondant czekoladowy z dżemem porzeczkowym i świeżymi owocami
16 sierpnia 2024 - Czeska kolacja regionalna
Przystawki
- Kmínový chléb s tatarkou / Chleb kminkowy z tatarem wołowym
- Olomoucké tvarůžky / Sery czeskie
- Maso / Wędliny czeskie
- Makaronový salát / Sałatka makaronowa
Zupy
- Cibulačka / Zupa cebulowa
- Krémová kulajda / Zupa „kulajda” z grzybami
Dania główne
- Hovězí guláš / Gulasz wołowy
- Karbanátky kuřecí / Pulpety drobiowe w sosie
- Kapr na pivĕ / Karp na piwie
- Smažený sýr / Ser smażony
- Knedlíky / Knedliki
- Bramborák / Brambory
- Červené zelí / Kapusta czerwona
Desery
- Karlowskie opłaty / Karlowskie wafle
- Medový dort / Miodownik
Z degustacją piwa czeskiego & koncertem Live
Cena: 130,00 zł / osoba
Czas: 1700 – 2000
Dla gości spoza Hotelu konieczna wcześniejsza rezerwacja.
27 lipca 2024 - Polska kolacja regionalna
PRZEKĄSKI
- Wędzony Pstrąg Izerski
- Sery regionalne
- Kluski Izerskie
- Grzanki z pastami
- Regionalne wędliny
- Regionalne pieczywo
- Regionalne miody
ZUPY:
- Kyselo (Izerski żur z grzybami)
- Karkonoski Oukrop (krem z czosnku)
DANIA GŁÓWNE:
- Piecozny Pstrąg Karkonoski
- Gołąbki Kruźewnickie z sosem grzybowym
- Piecozna gęś z jabłkiem i selerem
- Bigos Karkonoski z grzybami
- Młody ziemniak po Łużycku
DESERY:
- Naleśniki z jagodami
- Czerniawski tort
Kolacja serwowana w formie bufetu z degustacją regionalnych alkoholi & koncertem Live
Cena: 130,00 zł / osoba
Czas: 1700 – 2000
Dla Gości spoza Hotelu konieczna wcześniejsza rezerwacja.
13 lipca 2024 - Kolacja hiszpańska
PRZYSTAWKI 8 TAPAS
- Salpicón de mariscos (sałatka z owoców morza)
- Pintxo de Queso de Cabra con Cebolla Caramelizada (grzanki z karmelizowaną cebulą i kozim serem)
- Pintxo de mary montafa (baskijska przystawka z krewetką i szynką serrano)
- Pan con tomatas (katalońska bruschetta z pomidorami)
- Deska hiszpańskich wędlin | Deska hiszpańskich serów
ZUPY
- Gazpacho
- Marmitako (baskijska zupa rybna)
DANIA GŁÓWNE
- Paella de Mariscos (paella z owocami morza)
- Caldo de millo (gulasz z kukurydzy na żebrach)
- Pollo al chilindrón (kurczak w sosie paprykowym)
- Solomillo al whisky (polędwiczka w sosie whisky)
- Garbanzos con espinacas (duszona ciecierzyca
ze szpinakiem) - Patatas a la brava (pieczone ziemniaki z sosem paprykowym)
- Tortilla de patatas (zapiekanka ziemniaczana)
- Escalivada (grillowane warzywa)
DESERY
- Churros con chocolate (’pączki’ z gorącą czekoladą)
- Tarta de Philadelphia (sernik z musem owocowym)
29 czerwca 2024 - Kolacja amerykańska
Z degustacją whisky & koncertem Live
Cena: 130,00 zł / osoba
Czas: 1700 – 2000
Menu:
- American sandwitches
- Bajgle z łososiem
- Corndogs
- Coob salad
- Burgery
- Żeberka BBQ
- Buffalo Wings
- Mac and cheese
- Hot Dog & Wege Hot Dog
- Pan Cake
- Brownie
- NY Cheesecake
24 sierpnia 2024 - Kolacja tajska
Zupy
- Tom Youm
- Khrim manthes (krem z batata i marchwi)
Dania główne
- Teaku thxd kab phak (smażone tofu z warzywami)
- Pia pen phasa thiy (ryba po tajsku)
- Pad thai z krewetkami
- Kaeng phet (czerwone curry z kurczakiem)
- Mu pat prio wan (wieprzowina słodko-kwaśna)
Przekąski
- Luh chin thiy (tajskie pulpeciki z dipem)
- Px peiya (sajgonki wege)
- Ki ni paeng (kurczak w cieście)
Desery:
- pha ha khx taa (panna cotta po tajsku)
- Keiyw (pierożki z jabłkiem)
Kolacja serwowana w formue bufetu w godzinach: 1700 – 2000
Dla gości spoza Hotelu konieczna wcześniejsza rezerwacja.
7 września 2024 - Kolacja francuska
Zupy:
- Soupe a l’oignon (zupa cebulowa)
- Vichyssoise (krem z pora, ziemniaków)
Dania główne:
- Boeuf bourguignon (wołowina po burgundzku)
- Coq au vin (kurczak duszony w winie)
- Saumom bois boudran (łosoś z sosem bois boudran)
- Crevettes a la marseillaise (krewetki po marsylsku)
- Quiche Lorraine (placek lotaryński)
- Rataouille
Przekąski:
- Pate z kaczki i wątróbki z chrzanem i żurawiną na grzance
- Rillettes z łososia
- Francuskie sery
- Tapenade z bagietką
Desery:
- Creme brulee
- Gateau au chocolat (ciastko czekoladowe)
Z degustacją wina & koncertem Live
Cena: 130,00 zł / osoba
Czas: 1700 – 2000
21 września 2024 - Kolacja meksykańska
W towarzystwie duetu Tequila – Mezcal & koncertem Live
Cena: 100,00 zł / osoba
Czas: 1700 – 2000