Wydarzenia tematyczne
25 styczeń 2025 - Wieczór tematyczny z kuchnią włoską i degustacją win z różnych stron świata
- Koncert Live
- Cena: 160,00 zł / osoba
- Czas: 1700 – 2000
- Konieczna wcześniejsza rezerwacja 75 78 40 500
22 luty 2025 - Wieczór tematyczny z kuchnią hiszpańską w towarzystwie duetu Cava i Sangria
- Koncert Live
- Cena: 160,00 zł / osoba
- Czas: 1700 – 2000
- Konieczna wcześniejsza rezerwacja 75 78 40 500
Wydarzenia archiwalne:
16 sierpnia - Czeska kolacja regionalna
Przystawki
- Kmínový chléb s tatarkou / Chleb kminkowy z tatarem wołowym
- Olomoucké tvarůžky / Sery czeskie
- Maso / Wędliny czeskie
- Makaronový salát / Sałatka makaronowa
Zupy
- Cibulačka / Zupa cebulowa
- Krémová kulajda / Zupa „kulajda” z grzybami
Dania główne
- Hovězí guláš / Gulasz wołowy
- Karbanátky kuřecí / Pulpety drobiowe w sosie
- Kapr na pivĕ / Karp na piwie
- Smažený sýr / Ser smażony
- Knedlíky / Knedliki
- Bramborák / Brambory
- Červené zelí / Kapusta czerwona
Desery
- Karlowskie opłaty / Karlowskie wafle
- Medový dort / Miodownik
Z degustacją piwa czeskiego & koncertem Live
Cena: 130,00 zł / osoba
Czas: 1700 – 2000
Dla gości spoza Hotelu konieczna wcześniejsza rezerwacja.
27 lipca - Polska kolacja regionalna
PRZEKĄSKI
- Wędzony Pstrąg Izerski
- Sery regionalne
- Kluski Izerskie
- Grzanki z pastami
- Regionalne wędliny
- Regionalne pieczywo
- Regionalne miody
ZUPY:
- Kyselo (Izerski żur z grzybami)
- Karkonoski Oukrop (krem z czosnku)
DANIA GŁÓWNE:
- Piecozny Pstrąg Karkonoski
- Gołąbki Kruźewnickie z sosem grzybowym
- Piecozna gęś z jabłkiem i selerem
- Bigos Karkonoski z grzybami
- Młody ziemniak po Łużycku
DESERY:
- Naleśniki z jagodami
- Czerniawski tort
Kolacja serwowana w formie bufetu z degustacją regionalnych alkoholi & koncertem Live
Cena: 130,00 zł / osoba
Czas: 1700 – 2000
Dla Gości spoza Hotelu konieczna wcześniejsza rezerwacja.
13 lipca - Kolacja hiszpańska
PRZYSTAWKI 8 TAPAS
- Salpicón de mariscos (sałatka z owoców morza)
- Pintxo de Queso de Cabra con Cebolla Caramelizada (grzanki z karmelizowaną cebulą i kozim serem)
- Pintxo de mary montafa (baskijska przystawka z krewetką i szynką serrano)
- Pan con tomatas (katalońska bruschetta z pomidorami)
- Deska hiszpańskich wędlin | Deska hiszpańskich serów
ZUPY
- Gazpacho
- Marmitako (baskijska zupa rybna)
DANIA GŁÓWNE
- Paella de Mariscos (paella z owocami morza)
- Caldo de millo (gulasz z kukurydzy na żebrach)
- Pollo al chilindrón (kurczak w sosie paprykowym)
- Solomillo al whisky (polędwiczka w sosie whisky)
- Garbanzos con espinacas (duszona ciecierzyca
ze szpinakiem) - Patatas a la brava (pieczone ziemniaki z sosem paprykowym)
- Tortilla de patatas (zapiekanka ziemniaczana)
- Escalivada (grillowane warzywa)
DESERY
- Churros con chocolate (’pączki’ z gorącą czekoladą)
- Tarta de Philadelphia (sernik z musem owocowym)
29 czerwca - Kolacja amerykańska
Z degustacją whisky & koncertem Live
Cena: 130,00 zł / osoba
Czas: 1700 – 2000
Menu:
- American sandwitches
- Bajgle z łososiem
- Corndogs
- Coob salad
- Burgery
- Żeberka BBQ
- Buffalo Wings
- Mac and cheese
- Hot Dog & Wege Hot Dog
- Pan Cake
- Brownie
- NY Cheesecake
24 sierpnia - Kolacja tajska
Zupy
- Tom Youm
- Khrim manthes (krem z batata i marchwi)
Dania główne
- Teaku thxd kab phak (smażone tofu z warzywami)
- Pia pen phasa thiy (ryba po tajsku)
- Pad thai z krewetkami
- Kaeng phet (czerwone curry z kurczakiem)
- Mu pat prio wan (wieprzowina słodko-kwaśna)
Przekąski
- Luh chin thiy (tajskie pulpeciki z dipem)
- Px peiya (sajgonki wege)
- Ki ni paeng (kurczak w cieście)
Desery:
- pha ha khx taa (panna cotta po tajsku)
- Keiyw (pierożki z jabłkiem)
Kolacja serwowana w formue bufetu w godzinach: 1700 – 2000
Dla gości spoza Hotelu konieczna wcześniejsza rezerwacja.
7 września - Kolacja francuska
Zupy:
- Soupe a l’oignon (zupa cebulowa)
- Vichyssoise (krem z pora, ziemniaków)
Dania główne:
- Boeuf bourguignon (wołowina po burgundzku)
- Coq au vin (kurczak duszony w winie)
- Saumom bois boudran (łosoś z sosem bois boudran)
- Crevettes a la marseillaise (krewetki po marsylsku)
- Quiche Lorraine (placek lotaryński)
- Rataouille
Przekąski:
- Pate z kaczki i wątróbki z chrzanem i żurawiną na grzance
- Rillettes z łososia
- Francuskie sery
- Tapenade z bagietką
Desery:
- Creme brulee
- Gateau au chocolat (ciastko czekoladowe)
Z degustacją wina & koncertem Live
Cena: 130,00 zł / osoba
Czas: 1700 – 2000
21 września - Kolacja meksykańska
W towarzystwie duetu Tequila – Mezcal & koncertem Live
Cena: 100,00 zł / osoba
Czas: 1700 – 2000