Wydarzenia tematyczne

Najbliższe wydarzenia wkrótce

Wydarzenia archiwalne:

5 października - Wieczór Oktoberfest

Kolacja niemiecka z degustacją piwa i koncertem Live

16 sierpnia - Czeska kolacja regionalna

Przystawki

  • Kmínový chléb s tatarkou / Chleb kminkowy z tatarem wołowym
  • Olomoucké tvarůžky / Sery czeskie
  • Maso / Wędliny czeskie
  • Makaronový salát / Sałatka makaronowa

Zupy

  • Cibulačka / Zupa cebulowa
  • Krémová kulajda / Zupa „kulajda” z grzybami

Dania główne

  • Hovězí guláš / Gulasz wołowy
  • Karbanátky kuřecí / Pulpety drobiowe w sosie
  • Kapr na pivĕ / Karp na piwie
  • Smažený sýr / Ser smażony
  • Knedlíky / Knedliki
  • Bramborák / Brambory
  • Červené zelí / Kapusta czerwona

Desery

  • Karlowskie opłaty / Karlowskie wafle
  • Medový dort / Miodownik

Z degustacją piwa czeskiego & koncertem Live

Cena: 130,00 zł / osoba

Czas: 1700 – 2000

Dla gości spoza Hotelu konieczna wcześniejsza rezerwacja.

27 lipca - Polska kolacja regionalna

PRZEKĄSKI

  • Wędzony Pstrąg Izerski
  • Sery regionalne
  • Kluski Izerskie
  • Grzanki z pastami
  • Regionalne wędliny
  • Regionalne pieczywo
  • Regionalne miody

ZUPY:

  • Kyselo (Izerski żur z grzybami)
  • Karkonoski Oukrop (krem z czosnku)

DANIA GŁÓWNE:

  • Piecozny Pstrąg Karkonoski
  • Gołąbki Kruźewnickie z sosem grzybowym
  • Piecozna gęś z jabłkiem i selerem
  • Bigos Karkonoski z grzybami
  • Młody ziemniak po Łużycku

DESERY:

  • Naleśniki z jagodami
  • Czerniawski tort

Kolacja serwowana w formie bufetu z degustacją regionalnych alkoholi & koncertem Live

Cena: 130,00 zł / osoba

Czas: 1700 – 2000

Dla Gości spoza Hotelu konieczna wcześniejsza rezerwacja.

13 lipca - Kolacja hiszpańska

Kolacja serwowana w formie bufetu

Cena: 130,00 zł / osoba

Czas: 1700 – 2000

PRZYSTAWKI 8 TAPAS

  • Salpicón de mariscos (sałatka z owoców morza)
  • Pintxo de Queso de Cabra con Cebolla Caramelizada (grzanki z karmelizowaną cebulą i kozim serem)
  • Pintxo de mary montafa (baskijska przystawka z krewetką i szynką serrano)
  • Pan con tomatas (katalońska bruschetta z pomidorami)
  • Deska hiszpańskich wędlin | Deska hiszpańskich serów

ZUPY

  • Gazpacho
  • Marmitako (baskijska zupa rybna)

DANIA GŁÓWNE

  • Paella de Mariscos (paella z owocami morza)
  • Caldo de millo (gulasz z kukurydzy na żebrach)
  • Pollo al chilindrón (kurczak w sosie paprykowym)
  • Solomillo al whisky (polędwiczka w sosie whisky)
  • Garbanzos con espinacas (duszona ciecierzyca
    ze szpinakiem)
  • Patatas a la brava (pieczone ziemniaki z sosem paprykowym)
  • Tortilla de patatas (zapiekanka ziemniaczana)
  • Escalivada (grillowane warzywa)

DESERY

  • Churros con chocolate (’pączki’ z gorącą czekoladą)
  • Tarta de Philadelphia (sernik z musem owocowym)

31 maja 2024 - Kolacja włoska

Z degustacją win z różnych stron świata & koncertem Live

Cena: 130,00 zł / osoba

Czas: 1700 – 2000

29 czerwca - Kolacja amerykańska

Z degustacją whisky & koncertem Live

Cena: 130,00 zł / osoba

Czas: 1700 – 2000

Menu:

  • American sandwitches
  • Bajgle z łososiem
  • Corndogs
  • Coob salad
  • Burgery
  • Żeberka BBQ
  • Buffalo Wings
  • Mac and cheese
  • Hot Dog & Wege Hot Dog
  • Pan Cake
  • Brownie
  • NY Cheesecake

24 sierpnia - Kolacja tajska

Zupy

  • Tom Youm
  • Khrim manthes (krem z batata i marchwi)

Dania główne

  • Teaku thxd kab phak (smażone tofu z warzywami)
  • Pia pen phasa thiy (ryba po tajsku)
  • Pad thai z krewetkami
  • Kaeng phet (czerwone curry z kurczakiem)
  • Mu pat prio wan (wieprzowina słodko-kwaśna)

Przekąski

  • Luh chin thiy (tajskie pulpeciki z dipem)
  • Px peiya (sajgonki wege)
  • Ki ni paeng (kurczak w cieście)

Desery:

  • pha ha khx taa (panna cotta po tajsku)
  • Keiyw (pierożki z jabłkiem)

Kolacja serwowana w formue bufetu w godzinach: 1700 – 2000

Dla gości spoza Hotelu konieczna wcześniejsza rezerwacja.

7 września - Kolacja francuska​

Zupy:

  • Soupe a l’oignon (zupa cebulowa)
  • Vichyssoise (krem z pora, ziemniaków)

Dania główne:

  • Boeuf bourguignon (wołowina po burgundzku)
  • Coq au vin (kurczak duszony w winie)
  • Saumom bois boudran (łosoś z sosem bois boudran)
  • Crevettes a la marseillaise (krewetki po marsylsku)
  • Quiche Lorraine (placek lotaryński)
  • Rataouille

Przekąski:

  • Pate z kaczki i wątróbki z chrzanem i żurawiną na grzance
  • Rillettes z łososia
  • Francuskie sery
  • Tapenade z bagietką

Desery:

  • Creme brulee
  • Gateau au chocolat (ciastko czekoladowe)

Z degustacją wina & koncertem Live

Cena: 130,00 zł / osoba

Czas: 1700 – 2000

21 września - Kolacja meksykańska​

W towarzystwie duetu Tequila – Mezcal & koncertem Live

Cena: 100,00 zł / osoba

Czas: 1700 – 2000

Menu:

Godziny otwarcia:

Kontakt:

Restuaracja znajduje się
w hotelu

menu jesienne